foto: Mike Wiering

Symfonieorkest Nijmegen

Jubileumconcert 2.0
di 16 nov ’21 20:15 - 22:05
di 16 nov ’21
20:15 - 22:05
  • di 16 nov ’21
    20:15 - 22:05
    Pauze 21:00
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Een jaar later dan gepland brengt  Symfonieorkest Nijmegen alsnog zijn jubileumprogramma, met een opdrachtstuk van Niels Hak. De jonge wereldster Noa Wildschut soleert in Sibelius’ geliefde vioolconcert. 

Programma

Niels Hak Stroom
Jean Sibelius Vioolconcert
Felix Felix Mendelssohn Bartholdy Symfonie No 3, de ‘Schotse’ symfonie

foto: Marco Borggreve

Het concert begint met de première van ‘Stroom’. De Nederlandse componist Niels Hak schreef het stuk in opdracht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het orkest. Hij liet zich inspireren door de langs Nijmegen stromende rivier de Waal. 
 
Noa Wildschut soleert met het vioolconcert van de Finse componist Jean Sibelius. Op haar jonge leeftijd heeft Noa al grote faam verworven met optredens op podia in binnen- en buitenland. Zij is ook geregeld te gast in diverse televisieprogramma’s. 
  
Symonieorkest Nijmegen wilde als afsluiting van het jubileumprogramma  The Planets van Gustav Holst spelen. Vanwege de veranderende coronamaatregelen besloot het orkest dit indrukwekkende werk voor 90 musici plus vrouwenkoor te schrappen. In plaats daarvan staat nu de optimistische ‘Schotse’ symfonie van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. Met deze symfonie blijven we in Noord-Europese regionen, passend bij het vioolconcert van Sibelius.

Georganiseerd door Symfonieorkest Nijmegen

Credits

Frans-Aert Burghgraef dirigent
Noa Wildschut viool

Georganiseerd door Symfonieorkest Nijmegen