Girls and Boys

Toneelgroep Oostpool
Een aangrijpende onewomanshow door Hadewych Minis
  • di 11 jan ’22
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geannuleerd

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zullen de meeste concerten en voorstellingen t/m 14 januari geannuleerd, dan wel verplaatst worden. We doen ons best om al onze gasten zo spoedig per mogelijk per mail te informeren.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

 

Girls and Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in
een onvoorstelbare nachtmerrie.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel  beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen,  krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig  en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een  verontrustende wending.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is  nu voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: 'Girls Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.'

Hadewych Minis
De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in  Bloed, Zweet Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan  Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan  het AVROTROS programma Maestro.

Kijkwijzer: 16+ In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar geweld.

Onderdeel van:
januari 2022

Credits

tekst Dennis Kelly vertaling Hannah van Wieringen regie Daria Bukvić spel Hadewych Minis