Don McLean

+ Hannah Mae
i.s.m. Doornroosje
zo 9 okt ’22 20:15
zo 9 okt ’22
20:15
  • zo 9 okt ’22
    20:15
    De Vereeniging Concertzaal

In 1971 brak Don McLean door met het nummer American Pie. Deze nummer-één-hit wordt alom gezien als een van de meest belangrijke nummers van de 20e eeuw. McLean haalde na zijn grote doorbraak nog regelmatig de hitlijsten met o.a. het nummer Vincent, een eerbetoon aan Vincent van Gogh, en de singles Crying Castles In The Air en Since I Don’t Have You.

De impact van Don McLean is niet alleen te zien in de grote hoeveelheid nummers die hij heeft geschreven. De singer-songwriter heeft ook een grote invloed gehad op andere muzikanten. Zo hebben onder andere Madonna, Fred Astaire en Elvis Presley een eerbetoon gebracht aan de singer-songwriter door een van zijn platen te coveren. Ook diende zijn muziek als grote inspiratie voor nummers als I Wish I Could Yodel van Johnny Cash en Killing Me Softly van Roberta Flack. 

hall of fame
Zijn succes zorgde ervoor dat hij in 2004 werd opgenomen in de “Song Writers Hall of Fame” in New York. In 2018 bracht hij zin meeste recente album uit getiteld ‘Botanical Gardens’. Het album is naar eigen zeggen een van McLean’s meest reflectieve albums tot nu toe en bestaat uit persoonlijke nummers die terugkijken op zijn leven. ‘Botanical Gardens’ zit vol met tijdloze liedjes met een country, folk en Americana sound.