Brodsky Quartet & Virpi Räisänen, mezzo-sopraan

Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek
do 19 mei ’22 20:15 - 22:20
do 19 mei ’22
20:15 - 22:20
  • do 19 mei ’22
    20:15 - 22:20
    Pauze 21:05
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

De NSvK zou in 2020 haar 70-jarig jubileum vieren. Nu we eindelijk weer in de concertzaal van live muziek kunnen genieten vieren we alsnog een feestje met een concert door het wereldvermaarde Brodsky Quartet en mezzo-sopraan Virpi Räisänen. Zij brengen een gloednieuwe compositie in prachtig neoklassiek van Mathilde Wantenaar en werken van Wolf, Puccini, Respighi en Debussy. 

Programma

Bach Vioolsonate in g (arr. Paul Cassidy)
Turina La Oración del Torero, op. 34
Sjostakovitsj Strijkkwartet nr. 4, op. 83
Wantenaar Ich hatte viel Bekümmernis: Hier ist ja lauter Nacht (NSvK-opdrachtcompositie)
Respighi Il Tramonto (voor kwartet en sopraan)

Al meer dan 45 jaar bereist het Brodsky Quartet de aardbol voor uitvoeringen in toonaangevende zalen en vermaarde festivals. Het viertal is ook regelmatig te beluisteren in radio- en tv-uitzendingen. Naamgever van het strijkkwartet is de Russische violist Adolf Brodsky aan wie Tsjaikovski zijn vioolconcert opdroeg.  De jonge Finse mezzo-sopraan Virpi Räisänen studeerde aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Ze is een drukbezet concertzangeres en treedt regelmatig op in operahuizen in onder meer Berlijn en Amsterdam.

Georganiseerd door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek

They are one of a handful of string quartets that have come to represent an elite in redefining the nature and function of a string quartet ensemble.

The Scottish Herald