foto: Stephan van Fleteren

Glen Hansard

+ Lemoncello
i.s.m. Doornroosje
do 12 mei ’22 21:00
do 12 mei ’22
21:00
  • do 12 mei ’22
    21:00
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

De Ierse muzikant, zanger en poëet Glen Hansard is oprichter van The Frames en The Swell Season en een begenadigd soloartiest. 

Glen Hansard verliet school op 13-jarige leeftijd en trok vervolgens met zijn gitaar door de straten van zijn thuisstad Dublin om van muziek zijn carrière te maken. Bewapend met een gitaar en zijn bewogen stemgeluid maakt hij de meest breekbare maar ook krachtige nummers en verwarmt hij ieders hart met zijn prachtige muziek. Hij vindt inspiratie in de muziek van grootheden zoals Bob Dylan Leonard Cohen en Van Morrison maar ondertussen misstaat deze hardwerkende man absoluut niet.

foto: Mikolaj Rutkowski

Na een carrière bezaaid met een tiental albums met The Frames en The Swell Season wist Glen Hansard het publiek en de critici ook te charmeren met zijn solodebuut ‘Rhythm and Repose’ dat uitkwam in 2012 en enkele pareltjes voortbracht waaronder het prachtige “Love Don’t Leave Me Waiting”.

In 2007 haalde hij samen met Markéta Irglova een Oscar binnen voor “Falling Slowly” uit de film ‘Once’ en in 2012 vonden we hem ook terug in de soundtrack van ‘The Hunger Games’.  In 2012 bracht Hansard zijn eerste solo-album uit Rhythm and Repose. Het album is geproduceerd door Thomas Bartlett (o.a. The National en Antony and the Johnsons). In dat zelfde jaar verscheen Hansard’s compositie voor de film the Hunger Games. In 2013 nam hij samen met Eddie Vedder een cover op van Bruce Springsteen’s Drive all night. In april 2019 verscheen zijn meest recente soloalbum This wild willing. Tijdens de pandemie werd Hansard de drijvende kracht achter de organisatie die opkomt voor de daklozen in Ierland.