foto: Bowie Verschuuren

Riot

Theater Rotterdam/Alida Dors
  • wo 19 jan ’22
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geannuleerd

Deze voorstelling is definitief geannuleerd. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.
Heb je geen e-mail ontvangen? Controleer dan de spam of ongewenste e-mail map van je mailbox.

Persoonlijk bericht van Theater Rotterdam: 
"Naar aanleiding van de verlenging van corona-maatregelen heeft Theater Rotterdam helaas moeten besluiten de tournee van R.I.O.T., de nieuwe voorstelling van Alida Dors die op 15 januari in premiere zou gaan, in zijn geheel te annuleren. Door de aanhoudende beperkingen kunnen we de voorstelling niet optimaal produceren en uitvoeren. We kiezen er nu voor ons te richten op een online alternatief, waarover binnenkort meer."

 

 

 

Hoe vecht je voor een betere wereld? Wie zijn je vrienden en wie je vijanden? Choreograaf en artistiek directeur van Theater Rotterdam Alida Dors maakt maatschappelijke onrust voelbaar. Riot is een show vol dans, livemuziek, spoken word en film. Een voorstelling over mensen in het spanningsveld van opstand, woede en hoop. 

We zien negen dansers in opstand komen. Ze hebben elkaar nodig om door te gaan. Zij aan zij vechten ze tegen de gezamenlijke vijand. Maar het gezicht van de vijand is niet één gezicht. Het verandert van kleur, systeem, geslacht en afkomst en laat overal ter wereld rokende brandhaarden achter. Zwart tegenover wit, LGBTQ tegenover hetero, arm tegenover rijk en het Westen tegenover de rest. De rooksluier trekt steeds verder over de wereld en belemmert ons zicht. Zij aan zij verandert naar voorhoofd tegen voorhoofd. Hebben we elkaar wel echt nodig om door te gaan? En hoe blijf je als mens daarin je eigen stem horen?

In Riot horen we de fluisterende stem van de eenling in de massa. We luisteren naar die eenzame stem, en kijken naar de mens die zijn onderdrukte stem bevrijdt en begint te zingen. Steeds opnieuw.

Alida Dors
Met haar werk creëert Alida Dors (Amsterdam 1977) avontuurlijke interdisciplinaire dance chronicles met invloeden uit hiphop en moderne dans – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant. Sinds april 2020 is Alida makend artistiek leider van Theater Rotterdam, en daarmee onderdeel van het makersensemble.

Onderdeel van:
januari 2022

Credits

Alida Dors  choreografie & concept 
Donna Chittick repetitor/assistent choreograaf              
Peggy Olislaegers dramaturgie                
Liza Panjoel, Cheroney Pelupessy, Jason Winter e.a. dans