foto: Hans Gerritsen

Introdans

Confetti (6+)
zo 30 jan ’22 14:00 - 15:40
zo 30 jan ’22
14:00 - 15:40
  • zo 30 jan ’22
    14:00 - 15:40
    Pauze 14:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijk palet aan dans voor de hele familie. Hiphop ontmoet Van Manen en punk raakt en vogue. Naast twee meesterlijke choreografieën van Hans van Manen en het spetterende Rave van Karole Armitage bevat het programma een gloednieuw werk van hiphop-choreograaf Ruben Chi: SUN.

Sun: nieuw werk Ruben Chi
Met deze nieuwe creatie gaat Chi op zoek naar de raakvlakken tussen verschillende dansvormen. Hij speelt in SUN met licht en donker en neemt hiervoor de kleuren van de zon als uitgangspunt: zwart en goud. Zijn inspiratiebron voor het ballet is de muzikaliteit en de geraffineerde eenvoud uit de werken van grootmeester Hans van Manen. Met SUN breekt hij uit de kaders van de hiphop, zonder de essentie van authenticiteit en eigen-wijsheid te verliezen.

Rave 
Voormalig ballerina van de punk -Karole Armitage- maakte de choreografie Rave na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. In dit werk waar de overlevings- en scheppingsdrift vanaf spat combineert Armitage verschillende danstechnieken: voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballettechniek. Karole Armitage is bekend van haar videoclips voor Michael Jackson en Madonna, waaronder de hit Vogue.  

Polish Pieces
Polish Pieces is een van de bruisendste en kleurrijkste werken van Hans van Manen. Op de krachtige muziek van Górecki bestormen twaalf dansers in felgekleurde tunieken in steeds wisselende combinaties en in een helder lijnenspel het toneel. 

In the Future 
Al jarenlang een absolute publieksfavoriet, mede door de opvallende kostuums van Keso Dekker – van voren groen, van achteren rood. Ze benadrukken het sublieme spel van kleuren en lichamen op stimulerende, jazzy muziek van David Byrne. 

 

 

Visueel een plaatje met bodypaint in spetterende kleuren en extravagante kapsels.

De Telegraaf over Rave

Credits

Ruben Chi Sun
Karole Armitage Rave
Hans van Manen Polish Pieces 
Hans van Manen In the Future