foto: Leo van Velzen

HOME

Conny Janssen Danst
vr 4 feb ’22 20:00 - 21:10
vr 4 feb ’22
20:00 - 21:10
  • vr 4 feb ’22
    20:00 - 21:10
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Conny Janssen Danst brengt HOME terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling actueler dan ooit. 

HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

“Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.” - Conny Janssen

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.

de Volkskrant *****

Credits

Conny Janssen choreografie (HOME is een hernieuwde versie van de voorstelling uit 2017)
Ovidi Álvarez Ferré (stage), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata Mariko Shimoda, Toon Theunissen (stage), Remy Tilburg, Sophie Tukker (stage), Carmine Vigliotti (stage), Liza Wallerbosch, Sarah Zechut (stage) dans

muziek
Michel Banabila, Maarten Vos compositie: 
Maarten Vos of Karel Bredenhorst live uitvoering: 

Thomas Rupert toneelbeeld 
Remko van Wely lichtontwerp 
Babette van den Berg kostuumontwerp 
Judith Wendel dramaturgie