fotografie: Todd MacDonald

Hofesh Shechter (UK)

Double Murder (Clowns/The Fix)
Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen:
vr 11 mrt ’22 20:15
vr 11 mrt ’22
20:15

Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen: Hofesh Shechter. Let op: deze voorstelling is in Arnhem. De kaartverkoop start op 1 november.

Double bill twee contrasterende stukken
“One of the British dance scene’s hottest properties” – New York Times

Het citaat uit de toonaangevende New York Times geeft uitstekend de status van de Israëlisch/Britse Hofesh Shechter weer. ‘Hot’ was hij twaalf jaar geleden meteen al, toen hij met twee van zijn eerste werken In Your Rooms en Uprising tourde: een originele, heftige combinatie van urban en hedendaagse stijlen. Bovendien is hij niet alleen internationaal succesvol choreograaf, maar ook zeer veelzijdig. Hij creëert werk voor klassieke én hedendaagse gezelschappen, voor opera en musical, en componeert daarnaast zijn eigen muziek. 

In Nederland liet hij de theaters al diverse malen ontploffen met zijn rauwe voorstellingen. Eén van die werken, oorspronkelijk gemaakt voor het Nederlands Dans Theater, keert nu terug in dit tweeluik. Met de geweldsorgie in Clowns verblufte in 2016 het publiek, dat met evenveel afgrijzen als bewondering keek naar een opeenvolging van slungelige sjokpassen met los mee zwaaiende armen, wellustige moordpartijen en feestelijke folkloredansjes – een bitter commentaar op de emotionele afstomping door het mondiale geweld van die tijd, zoals de aanslagen in Parijs en Brussel.

Met een bespiegelend en poëtische karakter vormt het nieuwe werk een scherp contrast met het overdonderende Clowns. Op een strak uitgelicht, vierkant speelvlak ontvouwt de choreografie voor tien dansers zich tot een bedwelmende caleidoscoop van danserslichamen in eindeloze beweging.

Onderdeel van:
maart 2022