Tsjaikovski’s Vioolconcert en Brahms 2

Phion
zo 20 mrt ’22 14:15 - 15:55
zo 20 mrt ’22
14:15 - 15:55
  • zo 20 mrt ’22
    14:15 - 15:55
    Pauze 14:50
    De Vereeniging Concertzaal
    geweest

Phion brengt één van de mooiste soloconcerten voor viool die de romantiek ooit heeft voortgebracht; die van Tsjaikovski. Daarbij op het programma de zonnige Tweede van Brahms. 

Programma

Tsjaikovski Vioolconcert 
Brahms Symfonie nr. 2 ‘Pastorale’ (Symfonie nr. 2 op. 73 in D) 

Uitvoerenden

Alpesh Chauhan dirigent
Alena Baeva
viool

Evergreen van Tsjaikovski 
Een grotendeels Russisch programma waarin de romantiek hoogtij viert. Daarvoor nodigt Phion twee topmusici uit die de afgelopen jaren al vaker bij het orkest te gast waren: violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan. 
Al bij zijn leven was Tsjaikovski’s Vioolconcert een ‘hit’ als één van de mooiste soloconcerten voor viool die de romantiek ooit heeft voortgebracht. Daarvoor vraag je een solist die deze klassieke evergreen tot in elke vezel perfect beheerst. Een paar jaar geleden nog aanstormend talent, tegenwoordig heeft violiste Alena Baeva overtuigend haar plaats aan de top in genomen. ‘Onder haar handen klonk dit Vioolconcert nog meer als één van Tsjaikovski’s grootste composities,’ volgens Bachtrack magazine over haar vertolking met de London Philharmonic. 
 
Pastorale 
Datzelfde kun je zeggen van de voortvarende carrière van Alpesh Chauhan, de Britse dirigent die de afgelopen jaren diverse succesvolle producties bij Phion geleid heeft. ‘I’m having a love affair with Brahms’, bekende hij ooit in een interview. Dat kun je makkelijk voorstellen bij de Tweede Symfonie, een heerlijk zonnig werk dat Brahms componeerde tijdens een zomerse vakantie in de Alpen en dat later als de ‘Pastorale’ de geschiedenis is ingegaan.  


Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 13:15 uur een inleiding. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.