REMLA

Redo, Denden & Andalusisch Orkest
vr 1 apr ’22 20:00
vr 1 apr ’22
20:00
  • vr 1 apr ’22
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.

over de makers
Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen. 

Denden Karadeniz is bekend van TV programma’s als The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Company. 

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van Liefde en Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg.

Credits

Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz choreografie 
Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz  dans
Amsterdams Andalusisch Orkest muziek
Mohamed Aadroun dramaturgie en muzikaal advies