foto: Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Midzomernachtsdroom

Toneelgroep Oostpool, Introdans & Phion
Een theatrale kleurexplosie met meer dan 35 performers op het toneel
vr 15 apr ’22 - zo 17 apr ’22
vr 15 apr ’22
-
zo 17 apr ’22

De drie topgezelschappen van Oost Nederland bundelen opnieuw hun krachten. Oostpool, Introdans en Phion, Orkest van Gelderland Overijssel brengen samen met Musis & Stadstheater Arnhem een groots en hallucinant  theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al 30 jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Een unieke ontmoeting van drie podium disciplines
Bij Midzomernachtsdroom kan het publiek rekenen op meer dan 35 performers op het toneel acteurs van Toneelgroep Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion. Samen brengen zij een actuele Shakespeare vol kleur, uitbundigheid en humor.

in de pers

"De beste Shakespearebewerking in jaren" - NRC ★★★★
"Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater." - Trouw ★★★★
"Kleurrijk pleidooi voor dromen, fantasie en verlangens." - Volkskrant ★★★
"Een bijzonder rijke en actuele Midzomernachtsdroom" - Theaterkrant

In deze vreemde tijd verlangen we enorm naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt: een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid. Samen vieren we de kracht en het genot van liefde, aanraking, kunst en verbeelding.

Daria Bukvić

Credits

tekst William Shakespeare
bewerking Vera Morina
regie Daria Bukvić
een coproductie van Toneelgroep Oostpool,  Introdans, PHION en Musis & Stadstheater Arnhem