foto: Hans Gerritsen

Introdans

Goud & Nieuw
ma 30 mei ’22 - di 31 mei ’22
ma 30 mei ’22
-
di 31 mei ’22

In het rijke jubileumprogramma Goud & Nieuw neemt Introdans afscheid van publiekslievelingen en maakt ruimte voor nieuwe creaties. Geniet van De Dood en het Meisje, Boléro, Rossini Cards, Memory of a Shape en het wonderschone La Morte del Cigno in combinatie met nieuw werk van jong(ere) makers. Met live begeleiding door het Van Dingstee Kwartet.

Goud
Ed Wubbes dansante verbeelding van Schuberts De dood en het meisje geldt als een van de klassiekers van de 20e-eeuwse danskunst. Wubbe maakte dit imponerende werk in 1989 als huischoreograaf van Introdans.  

Thierry Malandains gedurfde Boléro is een verzameling muzikale vonken en vol van voelbare fysieke hartstocht. 

Rossini Cards van Mauro Bigonzetti is een humoristisch ballet op muziek van de beroemde Italiaanse componist Gioacchino Rossini. 

In La Morte del Cigno geeft Mauro de Candia een ijzersterke mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan, de korte solo die de Russische ballerina Anna Pavlova onsterfelijk maakte. Deze zwaan is een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen. Een duet uit Memory of a Shape van Regina van Berkel besluit de reeks hoogtepunten.

Nieuw
Delen uit Earth van Manuel Vignoulle en Streams van Andonis Foniadakis zijn nieuw op het repertoire. Zij maken met Introdans hun debuut in Nederland. Choreografen die allen werken vanuit hun hart, vol passie en energie. Dat maakt hun werk zo passend bij Introdans.

“…hectisch, sprankelend, energiek.”

de Volkskrant over Memory of a Shape van Regina van Berkel