Fun Home

Renée van Wegberg, Ad Knippels, Dominique de Bont e.a.
wo 1 jun ’22 20:00
wo 1 jun ’22
20:00

Met negen nominaties en drie gewonnen Musical Awards waaronder die van ‘Beste Kleine Musical’ was Fun Home dé musicalsensatie van 2019. Fun Home beschrijft op indringende wijze het coming-out verhaal van Alison Bechdel en de complexe verhouding met haar vader binnen een disfunctioneel gezin. Een absolute must see voor alle musicalliefhebbers.

Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse Pennsylvania met flashbacks naar het recente verleden en vertelt over de bijzondere relatie tussen Alison en haar vader. Alison ontdekt lesbisch te zijn. Wanneer zij zich tot haar vader wendt voor steun, stuit zij op een muur. Haar vader blijkt zelf homoseksueel te zijn, maar is nooit uit de kast gekomen. Zo zet haar coming-out zíjn leven op losse schroeven.

pers
“Laat een diepe indruk achter” – Parool
“Je zou willen dat het musicalaanbod in Nederland vaker zoiets bijzonders te zien gaf” – NRC
“Kruipt onder je huid” – De Telegraaf
“Renée van Wegberg bereikt grote hoogten” – De Volkskrant
“Sterk uitgevoerde hoogwaardige productie op meerdere vlakken” – Theaterkrant
“Indringend” - Scènes

Onderdeel van:
juni 2022

Credits

cast Renée van Wegberg, Ad Knippels, Dominique de Bont, Mitch Wolterink, Iris Bakker e.a. regie en vertaling Koen van Dijk muzikale leiding en arrangementen Marco Braam choreografie Carolien Holman-Canters decorontwerp Eric Goossens kostuumonwerp Maya Schröder kap en grime Bobby Renooij lichtontwerp Benno Barends geluidsontwerp Tobias Stolk