#uncut

Nederlands Kamerkoor, ORBI en Bl!ndman
vr 3 jun ’22 20:15
vr 3 jun ’22
20:15

Vivian was vroeger Victor, een vrouw gevangen in het lichaam van een man. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld.

De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een trans vrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto's? Wie was ze toen, en wie is ze nu? 'Je bent nu toch wel blij?', dat hoort ze maar al te vaak. Maar is  ze dat ook?

In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het  was zoals het is zoals het moet zijn.

Renske Vrolijk componeerde de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met sterk autobiografische elementen. Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r) ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background  Instruments) en saxofoonkwartet Bl!ndman onder leiding van dirigent Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

Credits

Nederlands Kamerkoor
Krista Audere dirigent
Renske Vrolijk idee en compositie
Annechien Koerselman concept en regie
ORBI – the Oscillating Revenge of the Background Instruments
Bl!ndman saxofoonkwartet