foto: Nichon Glerum

I'm (not) Every Woman

Ragazze Quartet
za 21 jan ’23 20:15
za 21 jan ’23
20:15
  • za 21 jan ’23
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

I'm (not) Every Woman is een poëtische, ritmische, sensuele, actuele en activistische voorstelling over vrouw-zijn en de kracht van vrouwengemeenschappen in deze tijd.
Lilian Farahani (sopraan), Rachel Rumai Diaz (spoken word) en het Ragazze Quartet brengen een ode aan de vrouw waarvan de stem te weinig gehoord wordt.

De muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse traditie als muziek uit niet-westerse culturen. Haar werk is verstild en atmosferisch met een tal van verschillende klankkleuren en kleine nuances. De teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz. 

Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor de voorstelling. 

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van deze safe spaces, naar een clash van onbegrip en verschillen.

  • Omdat we je graag de meest sfeervolle concertbeleving willen bieden, bouwen we voor dit concert de zaal om naar een intieme clubsetting met tafeltjes. Dit betekent je zelf een fijne zitplaats mag uitzoeken. 

 

 

Credits

Rachel Rumai Diaz spoken word
Lilian Farahani sopraan
Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello