I'm (not) Every Woman

Theaterstraat & Ragazze Quartet
Een muzikale vertelling over zusterschap
za 21 jan ’23 20:15 - 21:15
za 21 jan ’23
20:15 - 21:15
  • za 21 jan ’23
    20:15 - 21:15
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

I'm (not) Every Woman is een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden).
Rachel Rumai Diaz (spoken word) en Lilian Farahani (sopraan) brengen, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet, een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt. 

We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad.

De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en atmosferisch met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling. 

 

nagesprek met columnist/auteur Aya Sabi
Aansluitend op de voorstelling is er een nagesprek met het gezelschap en spelers onder leiding van Aya Sabi (1995). In 2022 bracht Sabi haar tweede boek uit bij Das Mag. Dit boek, getiteld ‘Half leven’, is een familiekroniek over drie generaties vrouwen in Marokko en Nederland. Het boek schuurt aan thema’s als intergenerationeel trauma, wat een gevoel van thuis kan zijn (of juist niet) en wat het betekent om in deze context(en) vrouw te zijn. Hiermee sluit het mooi aan bij de voorstelling. Het nagesprek zal op deze gedeelde thematiek ingaan. Een (gratis) ticket voor het nagesprek kun je tijdens het bestelproces bijboeken.

Concert in clubsetting

Omdat we je graag de meest sfeervolle concertbeleving willen bieden, bouwen we voor dit concert de zaal om naar een intieme clubsetting met tafeltjes. Dit betekent je zelf een fijne zitplaats mag uitzoeken.

Een liefdevolle voorstelling, waarin de verschillen onderling niet worden verdoezeld maar benoemd.

Theaterkrant

Credits

Rachel Rumai Diaz spoken word
Lilian Farahani sopraan
Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello