Peter Lodder

Concert in de vorm van een peer

Nederlands Blazers Ensemble
vr 10 mrt ’23 20:15 - 21:30
vr 10 mrt ’23
20:15 - 21:30
  • vr 10 mrt ’23
    20:15 - 21:30
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie. Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme sensitieve muziek. 

Programma

Werken van Erik Satie in bewerkingen van onder meer Micha Hamel en Vincent van Warmerdam

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Bart Schneemann hobo en leiding

Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met oprichter van de Ballets Russes Sergej Diaghilev. Creatieven ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten. Het NBE wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars van nu. Zo is de muziek bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam. En zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour…

Inleiding uitverkocht

Voorafgaand aan het concert is er om 19.15 uur een inleiding in de Kleine Zaal. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.