Joost Willemze

Orpheus
Dutch Classical Talent
zo 19 mrt ’23 15:00 - 16:10
zo 19 mrt ’23
15:00 - 16:10
  • zo 19 mrt ’23
    15:00 - 16:10
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

De tragische liefdesgeschiedenis van Orpheus en Eurydice heeft talloze kunstenaars geïnspireerd. In een theatraal concert vertelt Joost Willemze dit verhaal nu op de harp. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit de eerste prijzen die hij won bij internationale concoursen. Willemze studeerde naast harp aan het conservatorium ook klassieke talen. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’

Lees hier alvast de programmatoelichting.

 

 

drukte wegens Stevensloop

Op zondag 19 maart vindt de Alfa Laval Stevensloop plaats in Nijmegen, met verschillende parcoursen. Houd daarom rekening met drukte en wegafsluitingen. Meer info vind je via deze link. 

Programma

Gluck Che farò senza Euridice; Dans van de gezegende geesten (Orfeo)
Benjamin Attahir De l’obscurité II
Toru Takemitsu Stanza II
Luigi Rossi Orfeo: Passacaglia per arpa
Johannes Brahms Intermezzo op. 118/2
Carlos Micháns nieuw werk
Marius Flothuis Pour le tombeau d’Orphée 

Uitvoerenden

Joost Willemze harp

Dutch Classical Talent

Deelnemers aan de Dutch Classical Talent Tour behoren tot de grootste klassieke beloftes van Nederlandse bodem. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. Zij gaan op tournee langs alle grote concertzalen van Nederland. Ontdek als eerste deze aanstormers!