Filmmuziek van Korngold, Herrmann en Williams

Ramon van Engelenhoven
wo 29 mrt ’23 20:30
wo 29 mrt ’23
20:30
  • wo 29 mrt ’23
    20:30
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Op woensdag 29 maart is het Piano Day. Speciaal daarvoor nodigen we de jonge Nederlandse pianist Ramon van Engelenhoven uit! Op het programma staat filmmuziek van Erich Wolfgang Korngold, Bernard Herrmann en John Williams, door Ramon zelf bewerkt voor piano solo.

Programma

Erich Wolfgang Korngold Suite uit ’The Sea Hawk’
John Williams Suite uit 'A.I. Artificial Intelligence’
Bernard Herrmann Suite uit ‘Vertigo’

Uitvoerenden

Ramon van Engelenhoven piano

Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10, waar hij studeerde bij Frank Peters. Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de Grand Prix Youri Egorov, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Tevens won hij de publieksprijs als finalist van Dutch Classical Talent seizoen 19/20.

Piano Day

Piano Day wordt gehouden op de 88e dag van het jaar verwijzend naar 88 toetsen op een piano. Het is een idee van de Duitse pianist en componist Nils Frahm, "omdat het geen kwaad kan om de piano en alles eromheen te vieren: uitvoerders, componisten, pianobouwers, stemmers, verhuizers en vooral de luisteraar."