Marco Borggreve

Stravinsky's vioolconcert en de Zevende van Beethoven

Phion
zo 21 mei ’23 14:15
zo 21 mei ’23
14:15
  • zo 21 mei ’23
    14:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Isabelle van Keulen speelt het Vioolconcert van Stravinsky, Alexei Ogrintchouk dirigeert Beethovens Zevende.

Programma

Connesson Astéria (première) (Connesson Astéria)
Stravinsky Vioolconcert  (Stravinsky Vioolconcert in D)
Beethoven Symfonie nr. 7 (Beethoven: Symfonie nr. 7 opus 92 in A)

Uitvoerenden

Alexei Ogrintchouk dirigent
Isabelle van Keulen viool

Concertvioliste Isabelle van Keulen
Bij het grote televisiepubliek is Isabelle van Keulen bekend als jurylid van ‘Maestro’, maar in hart en nieren blijft ze een concertvioliste met een inmiddels lange en uiterst succesvolle carrière op de nationale en internationale podia. Phion begeleidt haar in het Vioolconcert van Stravinsky, een schitterende dialoog tussen soloviool en orkest waarin de componist zijn bewondering voor de ingenieuze compositietechnieken van Bach laat horen. Voor Isabelle van Keulen een werk dat zij door en door kent. Enkele jaren geleden speelde ze het vele malen tijdens een tournee met Het Nationale Ballet in de beroemde choreografie van Balanchine.
 
De geliefde Zevende symfonie
Voor Alexei Ogrintchouk, regelmatig terugkerend gastdirigent van Phion, is Beethovens Zevende symfonie een geliefd werk. Als gerenommeerd hoboïst speelde hij het talloze malen bij diverse orkesten, als dirigent gaf hij er nog niet zo lang geleden een indrukwekkende interpretatie van met Sinfonietta Riga. Bij leven was deze vrolijke symfonie vol dansende melodieën het populairste werk van de componist en nog steeds is het een publiekslieveling.
Met zijn enerverende, maar zeer toegankelijke muziek is Guillaume Connesson hard op weg om wereldwijd één van de bekendste componisten van zijn generatie te worden. Astéria is in opdracht van Phion en de Eduard van Beinum Stichting geschreven en opgedragen aan Eduard van Beinum. In dit concert beleeft het stuk zijn Nederlandse première.

 

Inleiding

Voorafgaand aan het concert is er om 13.15 uur een inleiding. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor het concert in het verkoopproces.