The Prom

Pia Douwes, Joke de Kruijf e.a.
It's time to celebrate
do 22 dec ’22 - za 24 dec ’22
do 22 dec ’22
-
za 24 dec ’22

Het ultieme musicalfeest voor jong en oud met onweerstaanbare muziek, een hartverwarmend verhaal en verrukkelijke humor. Speld je corsage op, grijp je danspartner en gooi die jazz hands in de lucht, want… het is tijd voor een feestje! 

Vier uitgedoofde Broadway-sterren doen alles om weer te gaan stralen en krijgen lucht van een provinciaal relletje. Emma wil maar één ding: met haar vriendin en liefde Alyssa naar de Prom, het feestelijke eindejaarsbal van haar school. Maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. De ouderraad blaast het hele feest af. De ijdele artiesten grijpen hun kans om zelf weer in de spotlights te staan en trekken ten strijde. Maar wat begint als een slim zakelijk project om hun eigen imago op te poetsen, mondt uit in een emotionele reis met maar één einddoel: jezelf kunnen en mogen zijn! 
 
De Broadway-musical ontving zes Tony-nominaties en won de Drama Desk Award voor beste musical. In de succesvolle Netflix Original Film werden de hoofdrollen gespeeld door Meryl Streep, James Corden en Nicole Kidman. 

 

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden op 23 december

The Prom op 23 december is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens deze voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Blinden en slechtzienden kunnen meeluisteren via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk extra uitleg over het decor en de kostuums.

Dit zeiden slechtzienden eerder:
“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

Wil je gebruik maken van de audiodescriptie en/of je blindengeleidehond meenemen?

Bestel je tickets online en kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat. Of neem telefonisch contact op met onze kassa (024-3221100 van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur), zodat we in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor je kunnen uitzoeken. Let op: er is alleen audiodescriptie bij de voorstelling van The Prom op 23 december.

 

The Prom is een voltreffer ... Voorstelling die volop overtuigt, inspireert en ontroert.

AD*****

Credits

Cast Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf, Barry Beijer, Wieneke Remmers, Juliëtte van Tongeren, Soraya Gerrits, Melise de Winter, Sjoerd Oomen e.v.a. 

Vertaling Jurrian van Dongen

Regie Paul van Ewijk

Choreografie Chiara Re

Muzikale leiding Billy Maluw

Decor Marjolein Ettema

Kostuums Arno Bremers

Licht Coen van der Hoeven