Benefietconcert voor Oekraïne

Bachkoor Nijmegen, Hanna Shybayeva, Christiaan Kuyvenhoven e.a.
zo 6 mrt ’22 15:00 - 17:10
zo 6 mrt ’22
15:00 - 17:10
  • zo 6 mrt ’22
    15:00 - 17:10
    De Vereeniging Grote Zaal
    geweest

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging zijn diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar de Oekraïense burgers die moeten vluchten voor hun veiligheid, en zij die achterblijven in angst. Om hen te steunen wordt er op zondag 6 maart in de Concertzaal van het Concertgebouw een benefietconcert georganiseerd met medewerking van onder meer musici van Phion, Christiaan Kuyvenhoven en Hanna Shybayeva. De publieksdonaties gaan naar Giro 555.

Ook de kaartopbrengsten van de voorstelling op zaterdag 5 maart Moedig Voorwaarts van Diederik van Vleuten zullen worden gedoneerd. 

Benefietconcert –  kaarten gratis, donatie gewenst 
In de Concertzaal van De Vereeniging klinkt muziek van onder meer Bach, Beethoven, Pärt en de Oekraïense componisten Arkady Filippenko en Siergiej Bortkiewicz. Hun werken worden uitgevoerd door een keur aan regionale en landelijk bekende musici: Symfonieorkest Nijmegen, Bachkoor Nijmegen, Trio Borromeo, bestaande uit strijkers van Phion, de Nijmeegse violiste Merel Vercammen en pianisten Hanna Shybayeva en Christiaan Kuyvenhoven. Laatstgenoemde presenteert de middag.

Tijdens het online bestellen van je (gratis) toegangskaart heb je de mogelijkheid een donatie te doen. Ook na het concert is er de mogelijkheid tot doneren.   
  
Gebouwen in blauw geel 
Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging zullen hun gebouwen blauw en geel licht zetten, de kleuren van de Oekraïense vlag.    
 
Opbrengsten naar Giro 555 
Kaartopbrengsten voor het benefietconcert zullen, na aftrek van de betaling aan de artiesten, geheel worden gedoneerd aan Giro 555. Het publiek wordt ook in de gelegenheid gesteld om een extra donatie te doen.  
 

Deze actie is onderdeel van de landelijke campagne hArt for Ukraine van het culturele veld. 

 

Bekijk hier het programma