Sonus Motus

Cello Octet Amsterdam & LeineRoebana
wo 10 mei ’23 20:15
wo 10 mei ’23
20:15
  • wo 10 mei ’23
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Vanwege een blessure van een van de musici is dit concert geannuleerd. Kaartkopers zijn hierover per mail geïnformeerd.

 

Programma

Carlo Gesualdo, Luzzasco Luzzaschi, Barbara Strozzi composities
Peter Vigh nieuwe composities

Uitvoerenden

Elisabeth Hetherington sopraan
Cello Octet Amsterdam & LeineRoebana

Een choreografie van klanken door negen musici: het Cello Octet en sopraan Elisabeth Hetherington wagen zich op het snijvlak van klank en beweging, van tijd en ruimte. Sonus Motus is geïnspireerd door componisten die leefden en schreven op het breukvlak van Renaissance en Barok. Met werken van Gesualdo, Luzzaschi, Strozzi en Vigh.

Cello Octet Amsterdam en LeineRoebana bundelen hun krachten om met dans, ruimtegebruik en beweging de luisterervaring van muziek te versterken en te veranderen; om haar tot een integrale ervaring te maken. Zo voelt het publiek hoe muziek verbonden is met de ruimte en hoezeer ze een expressie is van het lichaam.
 
De voorstelling is geïnspireerd door componisten die leefden en schreven op het breukvlak van Renaissance en Barok. Zo wringt in Gesualdo’s composities traditionele polyfonie met de nieuwe expressie van de vroegbarok en schreven Luzzaschi en Strozzi muziek toen vrouwen in Europa voor het eerst zangeres mochten zijn. Componist Peter Vigh ziet deze muziek op zijn beurt als een meccanodoos met bouwstenen voor een nieuwe klankwereld. 
 
Daar waar eeuwenoude muziek en splinternieuwe klanken elkaar ontmoeten, waar instrumenten en lichamen langs elkaar schuren, ontlaadt de energie van het onverwachte.

  • Omdat we je graag de meest sfeervolle concertbeleving willen bieden, bouwen we voor dit concert de zaal om naar een intieme clubsetting met tafeltjes. Dit betekent je zelf een fijne zitplaats mag uitzoeken.