Marco Borggreve

Liza Ferschtman & Enrico Pace

Vioolsonates door twee begeesterde kamermusici
Kamermuziek Nijmegen
do 13 okt ’22 20:15 - 22:30
do 13 okt ’22
20:15 - 22:30
  • do 13 okt ’22
    20:15 - 22:30
    Pauze 21:00
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Programma

Beethoven Vioolsonate nr. 6 in A, op. 30/1 
Ravel Vioolsonate nr. 2 in G
Dimitri Sjostakovitsj Selectie uit 24 preludes voor viool en piano, op 34 (arr. Dimitri Tsyganov)
Enescu Vioolsonate nr. 3 in a, op. 25 ‘Dans le caractère populaire roumain’

Uitvoerenden

Liza Ferschtman viool
Enrico Pace piano

Marco Borggreve

Violiste Liza Ferschtman behoeft eigenlijk geen toelichting: haar spontane en gepassioneerde spel, enorme uitstraling en liefdevolle benadering van haar programma’s. Al vaak bezocht zij Nijmegen en iedere keer opnieuw veroverde zij de harten van het publiek, en brengt ze iedereen in vervoering. Zoals Mike Bodé zong tijdens een uitzending van Podium Witteman: ‘Als zij speelt schijnt de zon door de wolken heen en ontstaat een schitterend vergezicht. Zij neemt ons bij de hand’. Ook meesterpianist Enrico Pace is zeker geen onbekende op het Nijmeegse podium. Sinds hij in 1989 met vlag en wimpel het Internationale Franz Liszt Pianoconcours won, heeft hij al drie keer bij de NSvK opgetreden. De virtuoze en briljante Italiaan geeft toe steeds meer te kunnen genieten van de klank van zijn spel, en ziet een uitvoering als een wisselwerking tussen hemzelf en het publiek. Het bezoeken van een concert omschrijft hij als ‘je zorgen even vergeten en je verplaatsen in een andere realiteit’. 

De begeesterde kamermusici voeren werken uit die in één adem grote onafhankelijkheid en fijn samenspel vragen. Werken voor viool en piano van Beethoven, Ravel, Sjostakovitsj, én de derde vioolsonate van Enescu – een favoriet van de NSvK-programmeurs!

Lees hier alvast de programmafolder.

Dit is concert 1 van het 73e seizoen van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Al meer dan 70 jaar organiseert de stichting kamermuziekconcerten met de internationale wereldtop in Nijmegen. Abonnementen voor de serie van 7 concerten zijn voor €160,- te koop via kamermuzieknijmegen.nl en bij boekhandel Roelants.