Julien Daniel

Quatuor Tchalik

Franse pianokwintetten door een uitzonderlijke muzikale familie
Kamermuziek Nijmegen
wo 2 nov ’22 20:15 - 22:00
wo 2 nov ’22
20:15 - 22:00
  • wo 2 nov ’22
    20:15 - 22:00
    Pauze 21:00
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Programma

Hahn Pianokwintet in fis
Escaich La ronde voor pianokwintet
Franck Pianokwintet in f

Uitvoerenden

Quatuor Tchalik strijkkwartet
Dania Tchalik piano

Programmafolder

Het Franse Quatuor Tchalik is opvallend genoeg samengesteld uit twee broers en twee zussen uit één gezin. Geboren in een muzikale familie van Russische afkomst, hebben zij al van jongs af aan samen gemusiceerd. Dit heeft hen in staat gesteld de hechtheid, natuurlijke harmonie en gevoeligheid te ontwikkelen die in hun muziek tot uiting komen. Dankzij deelname aan internationale concoursen en studie bij prestigieuze musici, heeft het Tchalik Kwartet zich prachtige werken uit het klassieke, romantische en hedendaagse repertoire eigen gemaakt. De broers en zussen maakten onder andere bekroonde opnames van de kamermuziek van Reynaldo Hahn en de kwartetten van Saint-Saëns. De instrumenten die door de leden van het kwartet bespeeld worden, zijn exclusief voor hen gemaakt door vioolbouwer Philippe Mitéran en strijkstokmaker Konstantin Cheptitski. De Tchaliks spelen regelmatig als kwintet, ook op deze avond, met – u kunt het bijna raden – hun pianistische broer, Dania Tchalik.

Tijdens dit concert voeren ze Franse pianokwintetten uit van Reynaldo Hahn in de sfeer van de Belle Époque, de hedendaagse componist Thierry Escaich, en het geliefde werk van César Franck, ter ere van zijn tweehonderdjarige jubileum.

Lees hier alvast de programmafolder.

Dit is concert 2 van het 73e seizoen van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Al meer dan 70 jaar organiseert de stichting kamermuziekconcerten met de internationale wereldtop in Nijmegen. Abonnementen voor de serie van 7 concerten zijn voor €160,- te koop via kamermuzieknijmegen.nl en bij boekhandel Roelants.