Joëlle van Autreve

Annelien Van Wauwe & Ensemble Carousel

'Rêverie': een levendige en gepassioneerde muzikale tour
Kamermuziek Nijmegen
di 10 jan ’23 20:15 - 22:00
di 10 jan ’23
20:15 - 22:00
  • di 10 jan ’23
    20:15 - 22:00
    Pauze 20:55
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

Het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL brengt twaalf jonge uitmuntende musici samen rond de gelauwerde Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe. De leden van het ensemble komen uit zes Europese landen en zijn stuk voor stuk actieve kamermusici en solisten. Het in 2019 opgerichte ensemble is ondertussen een graag-geziene gast in de Vlaamse concertzalen. 

Programma

Glazoenov Rêverie orientale voor klarinet en strijkkwartet 
Dohnányi Strijkkwartet nr. 3 in a, op. 33 
Brahms Klarinetkwintet in b, op. 115

Uitvoerenden

Annelien Van Wauwe klarinet 
Alexandra Soumm viool 
Nicolas Dupont viool 
Mihai Cocea altviool 
Louis Rodde cello 

CAROUSEL engageert zich regelmatig voor goede doelen en het ondersteunen van jong talent. Haar programma's zijn flexibel, variëren van kwartet tot octet, en bieden een breed repertoire aan met zowel traditioneel als hedendaags repertoire – waarvoor het ook diverse compositieopdrachten uitzet. Het ensemble wil zijn publiek dichter bij zijn kernfilosofie van samenhorigheid brengen en culturele grenzen laten verdwijnen door het gebruik van een universele taal: muziek. CAROUSEL neemt je mee op een levendige, en enthousiaste muzikale rit! 

In het programma ‘Rêverie’ kiest het Chamber Music Ensemble CAROUSEL voor een gepassioneerde benadering van enkele meesterwerken uit de klassieke muziek. De luisteraar wordt in de kwintetten van Alexander Glazoenov en Johannes Brahms meegenomen naar een intense droomwereld waar emoties, passie en melancholie met de eeuwigheid verbonden lijken. Het middelpunt vormt Dohnányi’s strijkkwartet met intrigerend contrapunt, klankassociaties van Sjostakovitsj en Bartók, en invloeden uit de jazz.

Dit is concert 4 van het 73e seizoen van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Al meer dan 70 jaar organiseert de stichting kamermuziekconcerten met de internationale wereldtop in Nijmegen. Abonnementen voor de serie van 7 concerten zijn voor €160,- te koop via kamermuzieknijmegen.nl en bij boekhandel Roelants.