Eric Richmond

Nicholas Daniel & Britten Oboe Quartet

Hobokwartet met Britse meestermusici
Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek
di 7 mrt ’23 20:15
di 7 mrt ’23
20:15
  • di 7 mrt ’23
    20:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Programma

Mozart Hobokwartet in F, KV370
Schubert Hobokwartet naar D112 (Derek Smith)
Shave ARTIN. Fragment from an imagined life
(trad.) Sønderho bruiloftstrilogie (arr. Danish String Quartet/Britten Oboe Quartet)
Bach Aus Liebe will mein Heiland sterben (uit Matthäus-Passion)

Uitvoerenden

Nicholas Daniel Hobo
Britten Oboe Quartet Hobokwartet

‘Als je het kamermuziek equivalent van een “fantasy football team” zou samenstellen, is de kans groot dat de hoboïst Nicholas Daniel en de violiste Jacqueline Shave allemaal hoog op de lijst zouden staan. Voeg daarbij de geweldige Caroline Dearnley op cello en Clare Finnimore op altviool en je hebt een supergroep van serieuze omvang,’ aldus de Britse muziekcriticus Alexandra Coughlan. Het Britten Oboe Quartet, met collega's en mede-oprichters van de bekroonde Britten Sinfonia, brengt brengt muziek van de hoogste kwaliteit. De ervaring van vele jaren samenspelen resulteert in warm, expressief en bovenal plezierig klankbeeld.

Tijdens dit programma brengt het Britten Oboe Quartet een zeer divers repertoire van Mozarts klassieke hobokwartet tot bewerkingen van Schuberts postuum gepubliceerde Achtste strijkkwartet, de Sønderho bruiloftstrilogie, en Bachs aria Aus Liebe will mein Heiland sterben uit de Matthäus-Passion. Dit combineren ze met een hedendaags werk van de eigen violist Shave, dat dit jaar nog in première is gegaan. De compositie vertelt een deels imaginair verhaal over het leven dat Artin Iran Nezhad had kunnen hebben – de vijftien maanden oude vluchteling die in 2020 samen met zijn familie verdronk in het Engelse Kanaal toen hun fragiele vaartuig kapseisde. Het muziekstuk is opgedragen aan Artin en allen die hun huis hebben moeten verlaten, aan vluchtelingen, ontheemden en asielzoekers overal ter wereld.

Dit is concert 6 van het 73e seizoen van de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek. Al meer dan 70 jaar organiseert de stichting kamermuziekconcerten met de internationale wereldtop in Nijmegen. Abonnementen voor de serie van 7 concerten zijn voor €160,- te koop via kamermuzieknijmegen.nl en bij boekhandel Roelants.