foto: Urban Myth

We hadden liefde, we hadden wapens

Urban Myth
do 1 dec ’22 20:00
do 1 dec ’22
20:00
  • do 1 dec ’22
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn? Naar het gelijknamige boek van Christine Otten

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu? 

 

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé door Jasmijn van Wijnen. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.

Theaterkrant ****

Credits

Regie Jörgen Tjon A Fong
Script Jibbe Willems
Dramaturgie Robbert van Heuven