We hadden liefde, we hadden wapens

Urban Myth
do 1 dec ’22 20:00 - 21:40
do 1 dec ’22
20:00 - 21:40
  • do 1 dec ’22
    20:00 - 21:40
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn? Naar het gelijknamige boek van Christine Otten

Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu? 

interview met Jörgen Tjon A Fong en Carolina Dijkhuizen

De muzikale voorstelling We Hadden Liefde, We Hadden Wapens van Urban Myth trok vijf jaar geleden volle zalen. Dit jaar is de voorstelling, met een gloednieuwe sterrencast, opnieuw te zien in theaters door het hele land. Lees het interview waarin regisseur Jörgen Tjon A Fong en actrice/zangeres Carolina Dijkhuizen vertellen over de reprise.

 

 

De krachtige soul en rhythm & blues klinken door in spoken word en storytelling. Het maakt niet uit of de spelers praten of zingen, álles swingt in deze voorstelling.

Theaterkrant ****

Credits

Regie Jörgen Tjon A Fong
Script Jibbe Willems
Dramaturgie Robbert van Heuven