foto: Brenda de Vries

Hotel Spijkers

Joost Spijkers
za 10 dec ’22 20:15 - 21:50
za 10 dec ’22
20:15 - 21:50
  • za 10 dec ’22
    20:15 - 21:50
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze

Welkom. Hier, in Hotel Spijkers, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken. Hier hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Voor zijn vorige voorstelling Spijkers II won Spijkers de Poelifinario in de categorie Kleinkunst, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van het seizoen. En nu, na het winnen van de Annie MG Schmidtprijs 2021 voor het nummer Welkom Thuis uit Hotel Spijkers is Joost klaar voor het grote publiek! 

“Hotel Spijkers is zoveel meer dan een theaterconcert omdat Spijkers zoveel meer is dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk” (De Groene Amsterdammer). De nummers van Joost Spijkers (ook lid van de Ashton Brothers) volgen elkaar in hoog tempo op en verklanken een grote levensvreugde die altijd tegengekleurd wordt door het besef van een naderend einde, waarbij het feest een metafoor is voor het leven. Joost zingt Brel en Aznavour klassiekers met een even verbluffend gemak en intense bezieling als zijn eigen nummers. Spijkers ontwikkelde een geheel eigen sound en volkomen eigenzinnige stijl mede door de ijzersterke teksten van Peer Wittenbols. Hotel Spijkers is een waar visueel, muzikaal en theatraal spektakel. 

Een waar visueel en theatraal spektakel

Trouw ****

Credits

uitvoerenden Joost Spijkers, Arend Niks, Arno Bakker, Andreas Suntrop & Stanislav Mitrovic 
regie en beeld Titus Tiel Groenestege 
tekst Peer Wittenbols, Joost Spijkers 
muziek o.a. Joost Spijkers, Stan Mitrovic en Arend Niks