foto: Marijke de Gruyter

Erik of het klein insectenboek (8+)

HNTjong
vr 3 feb ’23 19:00 - 21:00
vr 3 feb ’23
19:00 - 21:00
  • vr 3 feb ’23
    19:00 - 21:00
    Pauze 19:50
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik is een fantasierijk jongetje dat gefascineerd is door insecten. Als hij plotseling krimpt tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in het stadspark. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan huizen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet pinnige wespen, een zorgeloze eendagsvlieg, een activistisch lieveheersbeestje, raakt verstrikt in een spinnenweb, wordt gered door een kakkerlak en slaapt in het pension voor beestjes op de vlucht. 

Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten gif. Kan Erik zichzelf en de insecten redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor deze origenele boekbewerking.

Erik of het klein insectenboek is door zijn fenomenale vormgeving een genot om naar te kijken

Volkskrant