foto: Jan Hoek

The Hot Peaches (12+)

Toneelmakerij & DOX
vr 11 nov ’22 20:00 - 21:05
vr 11 nov ’22
20:00 - 21:05
  • vr 11 nov ’22
    20:00 - 21:05
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

Welkom bij de Peach party vol schmink, glitter en glamour. Een wervelende voorstelling, alsof je backstage in de club staat. The Hot Peaches zijn een chosen family. Met muziek, dans, fashion en tekst creëren ze een safe space, een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Hot Peach gastheer Jimmy neemt je mee: “Er is geen tijd te verliezen, ontdek wie je bent. Because tomorrow you’ll be 80.”

 

”I can be soft as snow or hard as nails
My show’s unique
It never fails”
- Liedtekst uit The Magic Hype (1973), geschreven door Jimmy Camicia.

 

Het markante drag-mime-performance gezelschap The Hot Peaches vormt de inspiratiebron voor een nieuwe coming-of-age-productie van de Toneelmakerij en DOX. Deze voorstelling toont niet alleen de rolmodellen on-stage maar ook off-stage, zonder de grootse kostuums, make-up en spotlights. The Hot Peaches is een uitnodiging aan het publiek: Wie je ook bent, in welk hokje men je ook probeert te plaatsen, iedereen mag een Hot Peach zijn.

Laat je niet ontmoedigen of tegenhouden, maar moedig elkaar aan.

The Hot Peaches reisden tussen New York en Amsterdam. Extravagante shows, opgevoerd in verschillende underground podia, waren een viering van diversiteit, inclusiviteit en vrij zijn. Het publiek zag de performers als rolmodellen. Achter de kostuums en bravoure gingen persoonlijke drama’s schuil. Oprichter Jimmy Camicia schreef een boek over zijn leven als Hot Peach: My Dear, Sweet Self.

Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling op dezelfde manier te werk als The Hot Peaches in de jaren 70. Acht hedendaagse performers met diverse achtergronden, privé en als kunstenaar. Ieder brengt zijn eigen discipline mee en samen geven ze vorm aan een veelzijdige performance, waarin ze hun geschiedenis delen over het vinden en vormen van hun eigen identiteit en seksualiteit. Een geschiedenis met feest, glitter en glamour, maar ook een geschiedenis met discriminatie, activisme en agressie. Hiermee proberen zij een rolmodel te zijn voor jong en oud.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichteffecten/stroboscoop.

The Hot Peaches Podcast

Luister naar de podcast waarin host Dionne Verwey in gesprek gaat met spelers van The Hot Peaches! Zij hebben het over genderidentiteit, sexuele identiteit en de ruimte om jezelf te zijn.

De queer pride spat van het podium in deze innemende jongerenvoorstelling.

Theaterkrant

Credits

Door DOX en de Toneelmakerij
Regie Timothy de Gilde
In co-creatie met Harun Balci, Sjaid Foncé, Anne-Fay Kops, Lodewijk van Dijk, Ayla Çekin Satijn, Djinti Sullivan, Jonathan Eduardo Brito en Floyd Koster
Regieassistent Isalinde Glerum
Input Magne van den Berg
Componist Jeremia Jones
Choreograaf Melvin Fraenk
Dramaturgie Khadija El Kharraz Alami
Kostuums Sabine Staartjes
Lichtontwerp Tim van ’t Hof
Techniek Ray Vaessen en Shirley Versteeg
Productieleider Deborah de Vries-Pinas
Met dank aan Jimmy Camicia, Jan Robijns, Fentener van Vlissingen fonds, K.F. Hein fonds en VSB fonds,