foto: Sanne Peper

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam
vr 18 nov ’22 20:00 - 21:30
vr 18 nov ’22
20:00 - 21:30
  • vr 18 nov ’22
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet.
Een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai. In regie van Erik Whien, met o.a. Jacob Derwig.

Jacob Derwig en Erik Whien brengen een hartverscheurend boek naar het toneel. Verdriet is het ding met veren is de internationaal succesvolle debuutroman van de Londenaar Max Porter. Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende Kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’. 

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Acteurs Jacob Derwig, Jesse Mensah en Romijn Scholten brengen een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

 

Inleiding (uitverkocht)

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé door Jasmijn van Wijnen. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces.

In de pers

“Verdriet is poetische denkoefening over chaotische rouw” - NRC Handelsblad ★★★★
“Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces” - Trouw ★★★★★
“Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.” - De Telegraaf ★★★★
“Jacob Derwig indrukwekkend” - Nederlands Dagblad ★★★★

Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling

de Volkskrant ★★★★★

Credits

regie Erik Whien
tekst Max Porter
vertaling Saskia van der Lingen
bewerking Jacob Derwig