foto: fritz.box

FTBLL – Can you kick it

ISH Dance Collective
wo 8 mrt ’23 20:00
wo 8 mrt ’23
20:00
  • wo 8 mrt ’23
    20:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal. Begeleid door vette hiphop beats haalt choreograaf Marco Gerris streetskills naar het theater in deze wervelende productie. De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties.

Dat juist Gerris met deze unieke combinatie komt is niet gek. Zijn liefde voor urban sports is al 20 jaar een belangrijke voedingsbodem voor zijn theatervoorstellingen met ISH Dance Collective. Zodra Gerris kennis maakte met het freestyle voetbal en straatvoetbal, grepen de disciplines zijn aandacht. “Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans.” De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 besloot vervolgens om er breakers naast te zetten. Gerris: “Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander.” FTBLL – Can you kick it vangt dat vuur en die passie in een spectaculaire choreografie met negen internationale toppers op het toneel.

Credits

Concept & regie Marco Gerris 
Cast Daryl, Oscar Starink, Jeffrey ‘Kid Colombia’ Verschoor, Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász, Edward van Gils, Achie Tarhouchi & Moze Naël