foto: Vera Schrobber & Daniel van Hauten

Delusion

Oxygen – a Jennifer Romen Production
di 21 mrt ’23 20:00 - 21:25
di 21 mrt ’23
20:00 - 21:25
  • di 21 mrt ’23
    20:00 - 21:25
    Pauze 20:35
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk dat tot in de puntjes gedetailleerd is met beeldende illusies. Nu is het tijd om het grote publiek kennis te laten maken met haar spectaculaire choreografieën. In haar eerste avondvullende theatervoorstelling neemt Jennifer je mee in een samenspel van dans en illusie waarbij het gebruik van licht de verbindende factor is. 

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s (o.a. NBC World of Dance), in het commerciële circuit en als docent. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren en om de lijn met haar al bestaande publiek door te zetten naar het theater. Met maar liefst 50 voorstellingen in heel Nederland onderstreept dit de behoefte aan haar werk. 

Delusion wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

Quotes Juryleden NBC World of Dance  

Ne-Yo: “Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!”  
Jennifer Lopez: “Ik voelde hoe je wilde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.” Ze zei dat het dat soort hart, liefde, passie en leiderschap nodig heeft en dat ze op het einde met de choreograaf Jennifer Romen wel kon huilen omdat het zo mooi was. "Het was perfectie!" 
Derek Hough: “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal. “

Oxygen speelt zich af in een verstikkend futuristisch decor voor een even claustrofobisch verhaal.

De Volkskrant ★★★

Credits

Choreografie Jennifer Romen
Muziek Subp Yoa