Tania Kross

Van Curaçao tot Concertgebouw
za 15 apr ’23 20:15 - 22:35
za 15 apr ’23
20:15 - 22:35
  • za 15 apr ’23
    20:15 - 22:35
    Pauze 21:15
    De Vereeniging Grote Zaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

De veelzijdige mezzosopraan Tania Kross viert dat ze 25 jaar in het vak zit! Dit doet ze door muziek van haar lievelingscomponisten met je te delen. Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.  

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt. 

Onderdeel van:
Be My Guest

Credits

Mezzosopraan Tania Kross
Piano Ernst Munneke & Randal Corsen