foto: Jean-Marc Kessely

The Story of Hip Hop

Brainpower (ism DJ TLM)
vr 12 mei ’23 20:00 - 21:30
vr 12 mei ’23
20:00 - 21:30
  • vr 12 mei ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal

In een bijzonder theatercollege vertelt Artiest/MC/Producer Brainpower (Gertjan Mulder) het verhaal van de evolutie van de Hip Hop Cultuur. De tour startte vorig jaar in Amsterdam en loopt nog tot en met 12 mei 2023.

Aan de hand van vele essentiële fragmenten (in beeld & geluid) maakt Brainpower, samen met zijn DJ TLM, op geheel eigen wijze het theaterpubliek deelgenoot van zijn intense en eindeloze liefde voor Hip Hop en haar Cultuur.

De focus ligt op het fundament van Hip Hop en Brainpower analyseert vooral de jaren 1973-1990 en hoe deze fase de globale muziek- en popcultuur tot op de dag van vandaag beïnvloed heeft. Een essentiële show om te bezoeken in het jubileum-jaar dat Hip Hop 50 wordt!

Bezoekers zijn laaiend enthousiast en de reacties superpositief. De voorstelling staat voor drie kernwoorden: inspiratie, motivatie en educatie. Of je nou een kenner of een leek bent, iedereen kan iets leren van dit college.

“De beste Hip Hop theatershow in Nederland. De interactie tussen de verteller en de DJ is briljant.”

- Rudeboy Remington (Urban Dance Squad, Rudeboy Plays UDS)

In zijn carrière van 25 jaar bracht Brainpower tot nu toe 96 singles en 10 albums uit, scoorde hij onder meer de monsterhits ‘Dansplaat’, ‘Vlinders’ & ‘De Vierde Kaart’ en had hij zelfs in Amerika met het nummer ‘All The Same’ een College Rap Radio Top 5 notering. 

Brainpower is altijd een voorloper geweest in de Benelux en is daardoor blijvend relevant en een absolute 
Legend in the game.