foto: Sofie Knijff

Mission Molière

Het Zuidelijk Toneel
di 13 jun ’23 20:00 - 22:00
di 13 jun ’23
20:00 - 22:00
  • di 13 jun ’23
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • Op de tickets zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan alles en iedereen: de politiek, de mede-weggebruikers, de gasten in de Slimste Mens? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska?

Herkenbaar? Dan ben je toe aan deze Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater. 350 jaar na de dood van Frankrijks meest beroemde toneelschrijver geven regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht via Molière hun visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid. Verwacht u aan een staalkaart van de lach: van gifgroen tot bevrijdend.

Bitterheid, jaloezie, haat en cynisme zijn niet de emoties die we snel laten zien omdat je je er meestal niet populair mee maakt ‑ tenzij je Hans Teeuwen heet - Brave burgers houden liever de schijn van optimisme en welwillendheid op, op de werkvloer, thuis, bij de sportclub.

Een echte misantroop veegt zijn kont af met al dat ‘leuk joh’ en die goedbedoelerigheid. Hij haat en hekelt alle sociale hypocrisie met gifgroene humor en maakt en passant ook zichzelf onsterfelijk.

 

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in het Theatercafé. De inleiding is gratis toegankelijk mét ticket. Reserveer deze samen met je ticket voor de voorstelling in het verkoopproces. 

Credits

Regie: Sarah Moeremans
Tekst: Joachim Robbrecht
Spel: Gillis Biesheuvel, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro, Louis van der Waal, Alicia Boedhoe
Decorontwerp: Dennis Vanderbroeck
Regieassistent: Kato Cornil
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel