Grease - de Hitmusical

Let’s go together!
wo 14 jun ’23 - zo 18 jun ’23
wo 14 jun ’23
-
zo 18 jun ’23

De musical Grease is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway. In ons land werd Grease een begrip door de film met Olivia Newton-John en John Travolta die 45 jaar geleden in de bioscopen draaide. Om dit te vieren komt er nu een vernieuwde versie van deze musical naar Nijmegen!

Met de kersverse musicalsterren Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen als Sandy en Danny in een vernieuwde, frisse versie van deze legendarische voorstelling waar jong en oud alle nummers kunnen meezingen. Bereid je voor op een feest, vocaal vuurwerk en ongekende choreografieën van de talentvolle sterrencast, met onder andere William Spaaij, Marjolijn Touw, Esmee Dekker en Jonathan Vroege, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 

Grease staat garant voor een avond topamusement met lekkere humor en sprankelende dansen. Deze show wil je niet missen en moet je als publiek in het theater live beleven onder het motto: Grease - Let’s go together!

In de pers

''Vette dans!'' - Telegraaf
''De vetkuiven staan weer fier overeind!'' - Het Parool
''Ijzersterke cast'' - Theaterkrant
''Grease is één brok energie'' - Algemeen Dagblad

Een feest voor jong en oud met live orkest én natuurlijk alle hits!

''Frisse Grease is een onweerstaanbaar ritje''

NRC ★★★★

Credits

Cast: Danique Graanoogst, Tristan van der Lingen, William Spaaij, Marjolijn Touw, Esmee Dekker, Jonathan Vroege, Joanne Rozal, Maxime Karsten, Chetenne Latul, Kaylee Peters, Gino Korsel, Jules Avery, Beau Jones, Luuk Haaze, Elise Wanner, Manon van Riel, Djin Kastje, Sem Bach, Isabelle Verhoeven, Swen Overman, Lysanne van der Sijs, Davy van der Lubbe, Servé Hermans, Daan Wijnands, Ad van Dijk, Joris van Veldhoven, Sebastiaan van der Ham, Maarten Houdijk en Marc Heinz
Tekst en muziek Jim Jacobs & Warren Casy
Regie Servé Hermans
Choreografie Daan Wijnands
Muzikale supervisie en Arrangementen Ad van Dijk
Decor en kostuumontwerp Joris van Veldhoven
Hair & make up design Sebastiaan van der Ham
Sound design Maarten Houdijk
Light Design Marc Heinz