foto: Han Ernest

Spinvis

Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond
do 22 dec ’22 20:15 - 21:45
do 22 dec ’22
20:15 - 21:45
  • do 22 dec ’22
    20:15 - 21:45
    De Vereeniging Grote Zaal

Er gebeuren vreselijke dingen en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. Ze gebeuren gewoon. Alsof het niet uitmaakt hoe vreselijk of onbeduidend ze voor ons zijn. Het grote en het kleine. Het eeuwige en het vluchtige. Dat wat levens verandert en dat wat nauwelijks wordt opgemerkt. Daar gaat de muziekvoorstelling Soms Breekt Er Een Hart, Soms Blaft Er Een Hond van Spinvis over. 

Door middel van nieuwe en bekende Spinvis-nummers, gevonden teksten en wonderlijke beelden worstelen zes muzikanten met alles wat het leven over ons uitstort, en proberen verwoed een overzicht te krijgen. 

De dood van een vader, het breken van een veter; alles kan een liedje zijn in deze, ondanks alles, vrolijke voorstelling. 

veelzijdigheid van zijn band...uniek gebruik van de taal...Het levert muziek vol inlevingsvermogen op, over menselijk contact dat soms vluchtig en dan weer diepgaand kan zijn. De hond die blaft en het hart dat breekt: ze kregen elk hun plek in een rijke, spannend vormgegeven voorstelling.

NRC ★★★★