foto: Jan Dirk van den Burg

Wunderbaum

The Clowns Convention
De Clowns zijn terug!
di 10 jan ’23 20:00 - 22:00
di 10 jan ’23
20:00 - 22:00
  • di 10 jan ’23
    20:00 - 22:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
    geweest

In een wervelende show gaat een groep internationale clowns op zoek naar een weg uit de crisis. Kunnen de clowns de mensheid redden van de ondergang? Hebben zij met hun patent op humor de laatste strohalm tegen polarisering in handen?

De acteurs van Wunderbaum en Theaterhaus Jena trekken voor deze voorstelling zelf het clownspak aan en gaan op zoek naar de clown in zichzelf. Op de muziek van beatboxer en muzikant Joost Maaskant (a.k.a. MAASK) presenteren zij nog nooit eerder vertoonde clownsacts en onderzoeken of deze nog wel relevant zijn. Met de opkomst van de horror clown en het verdwijnen van het circus is de reputatie van de clown in gevaar. Worden ze nog wel serieus genomen? Zit de maatschappij nog wel te wachten op die confronterende spiegel? 

We want you to join our army
And if you think we are just clowns you’re wrong.
You are the biggest clown yourself.

Programma van de stad

Deze voorstelling maakt deel uit van het Programma van de stad. Ieder seizoen bieden de Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg een programma boordevol theater, cabaret, dans, literatuur en meer. Toch is het niet altijd mogelijk om alle voorstellingen die je als theater wil laten zien te programmeren. Soms is een zaal niet geschikt voor het decor, soms kunnen agenda’s niet op elkaar afgestemd worden, enzovoorts. Door hierin samen te werken, kunnen een aantal voorstellingen toch een plekje krijgen in de stad. Daarom presenteren we dit seizoen gezamenlijk opnieuw een extra programma.

Credits

cast Walter Bart, Pina Bergemann, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Joost Maaskant, Leon Pfannenmuller, Maartje Remmers, Marleen Scholten & Hanneke van der Paardt
muziek Joost Maaskant