foto: Pieter Henket

Introdans

Carmen (6+)
zo 29 jan ’23 16:00 - 17:45
zo 29 jan ’23
16:00 - 17:45
  • zo 29 jan ’23
    16:00 - 17:45
    Pauze 16:40
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Ga met Introdans vol vuur de wintermaanden in met de groots bezette dansproductie Carmen van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. Deze gepassioneerde familievoorstelling vormt een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble. Een eigentijdse dansversie van de wereldberoemde publiekstrekker over de temperamentvolle Carmen, die zich door niets of niemand wil laten binden. Ramírez Sansano koos Picasso’s werk als inspiratiebron, met zwart-witte decors, kostuums en muziek van Georges Bizet. Een heerlijke theatrale dansvoorstelling voor iedereen!

Choreograaf Gustavo Ramírez Sansano (1978, Spanje) begon zijn carrière als danser, onder andere bij het Nederlands Dans Theater, maar is allang een veelgevraagd dansmaker. Zijn stoere en verleidelijke versie van Carmen is sinds de première in 2012 een wereldwijd succes. Over de hele wereld zijn al vele jonge harten veroverd door deze eigentijdse Carmen. De zachtaardige soldaat Don José valt als een blok voor de vurige Carmen, maar zij wil zich niet binden aan één man. De passie en emotie spatten van het toneel, geholpen door het relatief eenvoudige zwart-witte decor geïnspireerd op het werk van Picasso.

Carmen.experium

Bezoekers kunnen voorafgaand aan de voorstelling en in de pauze het Carmen.experium bezoeken in de theaterfoyer of in een andere ruimte in het theater. Een interactieve experience voor jong en oud waarin je met alle zintuigen de voorstelling Carmen kan ervaren. Je hoort muziek, leert een dansje, voelt de kostuums, proeft de smaak van Carmen en nog veel meer! Na afloop van de voorstelling is er bovendien een ‘meet en greet’ met twee dansers.

Pers

‘Choreograaf Ramírez Sansano heeft een unieke versie van Carmen gebracht.’ - Theaterkrant

‘De gedanste versie van de opera ‘Carmen’ werkt goed als familievoorstelling.’ – de Volkskrant ★★★

 

 

 

Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano laat Carmen verrassend eindigen

Theaterkrant