Vocaal Ensemble Omnitet en bas-bariton Tom Jansen

zo 26 jun ’22 15:00 - 17:00
zo 26 jun ’22
15:00 - 17:00
  • zo 26 jun ’22
    15:00 - 17:00
    Pauze 15:50
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
    geweest

Eindelijk, we kunnen weer het podium op! In het kader van de concertreeks Jong Talent van (voorheen) de Vrienden van de Vereeniging is Omnitet dan samen met bas-bariton Tom Jansen te zien en horen in de Kleine Zaal. Voor dit muziekfeestje hebben we een programma samengesteld waarin Tom als solist, in duetten en ensembles met ons musiceert én speelt in werken van onder meer Mozart, Händel, Hahn, Saint-Saëns, Bernstein en Sondheim, met als klap op de vuurpijl de - onder regie van Niels van Laar- geënsceneerde finale van Le nozze di Figaro van Mozart. 

foto: Marco Borggreve-Consensus Vocalis

Tom Jansen (1992) studeerde af aan de opleiding muziektheater van het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Tijdens zijn studie liep hij stage bij Theatergroep Kwatta en Tafel van Vijf Muziektheater. Na zijn afstuderen in 2015 ontwikkelde hij een steeds grotere liefde voor klassiek muziektheater en opera. 

Hij speelde rollen bij o.a. Kasko, Theater Babel en was in 2019 bij Silbersee te zien in LEV, in co-productie met Theater Sonnevanck en Consensus Vocalis. Met Consensus Vocalis stond hij ook de afgelopen seizoenen op het toneel bij de Nederlandse Reisopera. Sinds 2019 is Tom daarnaast verbonden aan het koor van de Nationale Opera. 

Op het internationale toneel maakte hij zijn debuut in Duitsland in de titelrol van Mozart's Le nozze di Figaro, in Italië als Guglielmo in Così fan tutte en vorige zomer in Zwitserland als de vader in Hänsel und Gretel en de titelrol in Puccini's Gianni Schicchi.

Omnitet is een veelzijdig vocaal ensemble uit Nijmegen. De vijf zangers en pianist wandelen in hun concertprogramma’s graag door alle stijlperioden van de vocale klassieke muziek heen en maken die met spel, treffende aankondigingen en passie voor de muziek aansprekend voor een breed publiek. Nu eens zingen zij een liefdesduet, dan weer brengen ze een terzet of een ensemblestuk ten gehore, vandaar ‘Omnitet’. 

Omnitet geeft jaarlijks vele concerten en is te horen in intieme huisconcerten en uiteenlopende concertseries, bij tentoonstellingen, op muziekfestivals en in kerken. Omnitet bestaat uit Chris Hilkens (sopraan), Carissa Lynn Gerving (sopraan), Ellen Goossens (mezzosopraan), Jurgen de Jong (tenor), Roel Schutgens (bariton) en Frank Leurs (piano), vaak vergezeld door Niels van Laar (presentatie en regie).

Credits

Dit concert is georganiseerd door Vocaal Ensemble Omnitet