Klassiek goes Underground

Philharmonie Nijmegen
Vierdaagsefeesten
zo 16 jul ’23 20:00 - 20:45
zo 16 jul ’23
20:00 - 20:45
  • zo 16 jul ’23
    20:00 - 20:45
    Parkeergarage Kelfkensbos

Misschien wel het bijzonderste podium van de Vierdaagsefeesten vind je ondergronds: parkeergarage Kelfkensbos. De betonnen omgeving zorgt voor een prachtige setting én akoestiek. Onder de noemer Klassiek goes Underground programmeren we hier met de Vierdaagsefeesten de fijnste klassieke muziek. Een betoverend rustpunt in het feestgedruis.

Er was eens... een toverorkest, diep verborgen onder het prachtige, bruisende Nijmegen. Uit hun muzieknoten groeiden de mooiste luchtkastelen. Kastelen waar prinsessen en prinsen woonden, tovenaars en feeën. Waar snoepjes, bloemen, en bezems met elkaar konden dansen. Wel even oppassen voor de heks, de muizenkoning en de dansende geraamtes! Maar dankzij alle dappere luisteraars kwam alles goed, en speelde iedereen nog lang en gelukkig. 

Tijdens deze editie van Klassiek Goes Underground speelt Philharmonie Nijmegen bekende sprookjes op muziek: geniet van de feestwals uit Doornroosje (Tsjaikovski), de griezelige Danse macabre (Saint-Saëns), de hilarische Tovenaarsleerling (Dukas) en de mooiste melodieën uit de Notenkraker (Tsjaikovski). Een ondergronds concert om bij weg te dromen, voor kinderen van alle leeftijden!

Philharmonie Nijmegen bestaat uit ruim 40 amateurmusici met een passie voor muziek. Het orkest speelt graag een uitdagend en afwisselend repertoire. Ook tijdens eerdere edities van Klassiek Goes Underground waren ze al te bewonderen.