foto: Willem Melssen

Lunchconcert

Dokwerk Saxophone Quartet, winnaars Kamermuziek Concours Gelre 2022
wo 31 mei ’23 12:30 - 13:15
wo 31 mei ’23
12:30 - 13:15
  • wo 31 mei ’23
    12:30 - 13:15
    De Vereeniging Grote Zaal - vrije plaatskeuze

Zin in een muzikale break in je (werk)dag? Bezoek een lunchconcert en ga met nieuwe energie weer aan de slag. Combineer je concertbezoek met een lunch in ons restaurant. Verrassende programma’s door jonge musici, gratis toegankelijk, mét ticket. 

Programma

Tafreshi - Negarehaye Rangin
Glass - Saxophone Quartet 
Biedenbender - You have been talking in your sleep
Wilson - So Softly

Het Dokwerk Saxophone Quartet is een jong en energiek kamermuziekensemble opgericht in 2019. Afkomstig uit vier verschillende delen van de wereld, hebben Lisa Schreiber, Jen-Hong Wu, Ileana Termini en Pedro Silva allen gedreven door hun passie voor muziek elkaar gevonden in de cultureel bruisende stad Amsterdam. Als onderdeel van hun internationaal vermaarde saxofoonklas hebben ze al opgetreden in enkele van de grote Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw aan ‘t IJ. 

Gretig om te leren en hun horizon te verbreden volgen ze regelmatig masterclasses over de hele wereld, leren ze van hun belangrijke saxofonistische voorouders zoals Joonatan Rautiola en Lars Mlekusch en laten ze zich inspireren door niet-saxofonistische bronnen zoals barokspecialist Walter van Hauwe, en expert voor hedendaagse muziek en percussionist Arnold Marinissen. Door hun verschillende culturen en achtergronden te combineren, krijgen de vier een niet aflatende rijkdom en verscheidenheid aan muzikale mogelijkheden en keuzes. 

In 2022 wonnen zij de Eerste Prijs in de finale van Kamermuziek Concours Gelre en bovendien: een lunchconcert in De Vereeniging.