Punthoofden bij autisme

Colette de Bruin & Fabiënne Naber
di 11 apr ’23 19:30 - 22:00
di 11 apr ’23
19:30 - 22:00
  • di 11 apr ’23
    19:30 - 22:00
    Pauze 20:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Is jouw leerling, cliënt of kind met autisme snel overprikkeld? Leidt iets kleins makkelijk tot een uitbarsting of kruipt hij of zij juist in zijn of haar schulp? Na de lezing ‘Punthoofden bij autisme’ weet je hoe dat komt en vooral wat je kunt doen. Leer mappen sluiten en voorkom een vol hoofd en overprikkeling. Daarmee geef je degene met autisme weer grip op zijn/haar gedrag en emoties, en breng je rust voor iedereen.

‘Wat kunnen we veel doen om een punthoofd te voorkomen! Deze lezing geeft me inzichten en houvast voor de toekomst.’ Herkenbaar voor iedereen die dagelijks te maken heeft met autisme. Of het nu op school is, in de zorg, op het werk of thuis, en ongeacht de leeftijd of het niveau van degene met autisme: je zult de talloze voorbeelden direct kunnen linken aan je eigen praktijk. Je krijgt gegarandeerd meer inzicht in autisme en de oorzaken van gedrag en gaat naar huis met praktische tips voor de aanpak. Heb je zelf autisme? Dan zul je na deze lezing beter begrijpen hoe je een vol hoofd eerder herkent en hoe anderen jou kunnen ondersteunen.

Colette de Bruin is een ware tolk voor mensen met autisme. Zij weet als geen ander onder woorden te brengen hoe iemand met autisme informatie verwerkt, wat iemand die samenhang mist nodig heeft en vertaalt dit direct naar praktisch toepasbare handvatten. Met haar inspirerende verhaal heeft ze al veel professionals en opvoeders op weg geholpen.

Fabiënne Naber is neurofysisch gedragswetenschapper met autisme als specialisatie. Zij doet al jaren onderzoek naar wat er bij autisme gebeurt in het brein en dat hoe zich uit in gedrag. Sinds 2017 heeft zij het effect van de Geef me de 5-methodiek wetenschappelijk onderbouwd. Alleen én samen trekken Colette en Fabiënne het land door om hun kennis te delen.