foto: Elza Jo

Dochters van Nino

Theater Oostpool
een all female popconcert
za 20 mei ’23 20:00 - 21:30
za 20 mei ’23
20:00 - 21:30
  • za 20 mei ’23
    20:00 - 21:30
    Stadsschouwburg Theaterzaal

Met de muziektheatershow Dochters van Nino doopt Oostpool de schouwburg om tot vrijplaats. Je maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen?

Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. Samen creëerden zij in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel.

Dochters van Nino is een all female popconcert met onder meer nummers van het nieuwe album van Démira (Iggy) en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek. Leef mee met de aangrijpende verhalen van vier vrouwen, onvermijdelijk verbonden door intergenerationeel trauma. Zij eisen het podium op en delen met liefde, kracht, humor en standvastigheid hoe de prachtige en afschuwelijke afgelopen eeuw hen heeft getekend.

Koen Verheijden en Seppe Salomé: “Toen Oostpool vroeg of wij – vanwege plots ontstane ruimte – onze eerste grote zaal ervaring op wilden doen door met elkaar in korte tijd een inhoudelijk en muzikaal experiment aan te gaan, was ons antwoord natuurlijk direct: ja!

Mette Bouhuijs: “Ik vind het heel inspirerend om het gegeven van intergenerationeel trauma in te duiken met deze talentvolle generatie jonge makers.”

Dochters van Nino is een voorbode op Het Achtste Leven dat Oostpool volgend seizoen als marathonvoorstelling op de planken zal brengen.

In de pers

“De jonge makers hebben met hun team een klein wonder verricht” - Theaterkrant

“Indrukwekkend” – 8weekly ★★★★

Indringend muziektheater

De Volkskrant ★★★

Credits

tekst Vera Morina
muziek Démira, Sharon Harman
regie Koen Verheijden, Seppe Salomé, Mette Bouhuijs (eindregie)
spel en zang Démira Jansen, Eeke Boonstra, Sharon Harman, Ezra Koppejan, Shelley Bos, Gonca Karasu