Filmvoorstellingen Nijmegen Blijft in Beeld

Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad
ma 3 apr ’23 14:00 en 20:00
ma 3 apr ’23
14:00 en 20:00

Liefhebbers van filmbeelden van het oude Nijmegen kunnen hun hart weer ophalen. Ook dit jaar hebben de vrijwilligers van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld, samen met de Radboud Universiteit, een aantrekkelijke en gevarieerde voorstelling in elkaar gezet. 

Historische beelden van de dit jaar honderd jaar bestaande Radboud Universiteit zijn gecombineerd met die van belangrijke gebeurtenissen in de stad in dezelfde periode. Zo kun je in deze voorstelling Honderd jaar universiteit, honderd jaar stad fraaie herkenbare stadsbeelden zien uit de jaren twintig (in zwart-wit) en dertig (in kleur), de wederopbouwperiode in de jaren vijftig, het Keizer Karelplein in de jaren zestig, toen het verkeer nog niet werd geregeld door stoplichten maar door agenten, krakers in de jaren zeventig, honderd jaar hoogwater en de vernieuwingen in de 21ste eeuw.

Ook de filmbeelden van de universiteit zullen vaak herkenbaar zijn voor iedereen. Veel Nijmegenaren hebben wel eens een bezoek gebracht aan het Radboudziekenhuis of de faculteit tandheelkunde. Het belooft dus een uiterst afwisselend programma te worden voor iedereen.