Gerbrich Meijer

Dutch Classical Talent
zo 3 dec ’23 15:00
zo 3 dec ’23
15:00
  • zo 3 dec ’23
    15:00
    De Vereeniging Kleine Zaal - vrije plaatskeuze
  • Inclusief servicekosten, exclusief drankje

Een recital als een onewomanshow? Klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan. Werken van onder andere Widmann, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over het leven van componisten. Verwacht sprekende beelden en interactie met het publiek.

Programma

Poulenc Klarinetsonate
Mari Samuelsen Someone Is Learning How to Fly
Jörg Widmann Fantasie fur Clarinette
Edison Denisov Sonate voor klarinet solo
Gijs van der Heijden nieuw werk  

Uitvoerenden

Gerbrich Meijer klarinet
Michel Xie piano  

“Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!” (Jury Dutch Classical Talent)

De ‘one-woman show’ laat zien dat klassieke muziek niet een ver van je bed optreden is en dat we hedendaags meer overeenkomsten hebben met de muziekgeschiedenis en de kunstenaars dan we denken.   
  
De klassieke verwachtingen van een recital worden verbreed. Beïnvloed en geïnspireerd door verschillende kunstvormen zal de voorstelling niet perse verlopen zoals de bezoeker had gedacht. Theater, beeld en interactie met het publiek maken de ‘One-woman show’ een energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van de componisten.   
  
Via werken van onder andere, Jörg Widmann, Marie Samuelsson en Francis Poulenc zal de luisteraar niet alleen aanschouwen maar ook deelnemen en dichter bij de muzikant en componist komen te staan.   

Dutch Classical Talent

Deelnemers aan de Dutch Classical Talent tournee behoren tot de grootste klassieke beloftes van Nederland. Een vakjury benoemt na twee auditieronden vier solisten, duo’s of ensembles tot finalisten. Zij spelen een eigen samengesteld programma in alle grote concertzalen van Nederland. Ontdek als eerste deze aanstormers!