foto: Sofie Knijff

Crashtest Ibsen

Het Zuidelijk Toneel & Theaterproductiehuis Zeeland
za 23 sep ’23 19:00
za 23 sep ’23
19:00
  • za 23 sep ’23
    19:00
    Stadsschouwburg Theaterzaal
  • inclusief twee drankjes en Noorse hapjes

Drie toneelstukken van Henrik Ibsen op één avond. Grijp je kans! In deze bingewatch voorstelling volg je het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar spelers politieke aanklachten, urgente maatschappelijke kwesties, sociale ongelijkheid en andere zaken als een portie verse vis aan hun speer. 

Tussen 2013 en 2018 voegden Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan hun collectie en waren daarmee de hit van vele Oerols en theaters. In die stukken reden ze Hendrik Ibsen onbeschermd en plankgas tegen de muur om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. 

Tijd nu om de Crashtest der Crashtests te bingewatchen. ‘Crashtest Nora’, ‘Crashtest Volksvijand’ en ‘Crashtest Ik zie spoken’ zullen in één avond te zien zijn, gespeeld door een groep acteurs om je vingers bij af te likken. Leun achterover en duik mee in de theatergeschiedenis. Wij trakteren je op drie spannende afleveringen én Noorse lekkernijen.

Deze voorstelling heeft twee pauzes, en is inclusief hapjes en twee drankjes. 

Onderdeel van

Crashtest Ibsen haalt veel tegelijk overhoop maar komt daar moeiteloos mee weg.

Theaterkrant ★★★★

Credits

Regie Sarah Moeremans
Regie assistent Kato Cornil
Tekst Joachim Robbrecht
Spel Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal, Peter Seynaeve